Avontuur in de Eifel – Duitsland

Om kwart voor vijf gaat de wekker en dat valt tegen… Maar we gaan op avontuur! Samen met m’n vader gaan we op pad naar de Eifel in Duitsland. Hij om te vissen, ik om te fotograferen. We gaan maar één nachtje en kamperen op een camping langs het water. De laatste spullen laden we in de auto en we beginnen aan de autorit van ongeveer drie uur.

Rond 08.30 uur zijn we op onze bestemming en beginnen we met een ontbijtje bij de lokale bakker. We kunnen pas om 14.00 uur de camping op dus gaan we eerst een rondje vissen en fotograferen. Voor het vissen is een visvergunning nodig die bij een Nederlands stel in een oud klooster gehaald kan worden. De man verteld dat ze het klooster aan het opknappen zijn, zodat ze kamers kunnen verhuren. Het is er binnen ijskoud en werkelijk één grote, vervallen bende. Ze kunnen voorlopig dus nog wel even doorklussen…

Het doel voor deze trip is het fotograferen van weidebeek- en bosbeekjuffers en daarvoor moet ik ook de rivier in. Waadpak aan, camera op statief, statief in het water en fotograferen maar. Klinkt heel simpel zo, maar dat is het zeker niet! Wat zijn die juffers snel zeg…

Ondertussen voel ik het bij m’n knieën wat frisser worden. Niet heel erg, want het is deze dagen rond de 30 graden. Een beetje verfrissing kan dus geen kwaad. Bij het uitdoen van mijn pak zie en voel ik tot m’n verbazing dat m’n broek nat is. Pa vraagt nog of ik toch echt niet te diep in het water ben gaan zitten, maar dat kan niet want dan had m’n shirt ook nat moeten zijn. Het pak zal dus wel ergens lek zijn. De ochtendsessie levert behalve een nat pak nog geen foto’s op waar ik blij mee ben. Vanavond een nieuwe poging!

Aangekomen op de camping krijgen we een plek toegewezen aan het riviertje. We zetten de tenten op ons gemak op en koelen even af in het riviertje, want man man.. Wat is het warm om een tent op te zetten! Overigens alleen met onze voeten, want het water in het riviertje is smeltwater en dus behoorlijk koud.

We stappen weer in de auto en zoeken onderweg een plekje om wat te eten. Na het eten rijden we weer naar de rivier en gaan we voor de avondsessie. Dit keer werken de juffers een stuk beter mee en gaan ze af en toe op een mooi plekje op het vele waterranonkel zitten om te rusten. Opnieuw is m’n broek doorweekt, maar nu scheelt het dat ik foto’s heb waar ik wel blij van wordt. En wat blijkt? Het waadpak is op de naden zo verteerd dat het zo lek is als een mandje!

Tegen de schemering rijden we weer terug naar de camping en nemen we een heerlijke douche. Na wat onderhandeling over hoe laat we in de morgen weer op pad gaan, duiken we ons bed in. Slapen naast een riviertje doet voor mij blijkbaar wonderen, want ik heb in weken niet zo lekker geslapen.

Het is weer vroeg dag, want ik had de avond ervoor verschillende dambordjes gezien langs de rivier. Die zouden er nu nog wel moeten zitten zo vroeg in de morgen. En ja wel, ze zitten er nog! Doordat de vlindertjes nog moeten opwarmen, heb ik alle tijd om ze te fotograferen. Nadat de dambordjes zijn opgewarmd en weg zijn gefladderd, hou ik het voor gezien en ga ik lekker relaxed op een bankje liggen tot pa klaar is met z’n vissessie.

Na wederom een ontbijtje bij de lokale bakker, besluiten we om terug naar de camping te gaan en langzaam onze spullen op te ruimen. Het is weer zo’n warme dag dat we ook direct besluiten om een tweede sessie uit ons hoofd te zetten, nog even ergens te gaan lunchen en dan weer aan de terugweg te beginnen. We zijn beide behoorlijk moe dus een goede keuze om op tijd te gaan rijden en veilig thuis aan te komen.

Een geslaagd, kort weekendje aan de Eifel en zeker voor herhaling vatbaar. Dan wel voor minimaal twee nachten, want wat een gesjouw met spullen voor één nachtje haha.

4 reacties

  1. Mooi verhaal Rosalie ik word een beetje jaloers van je foto,s en vraag mij af bij welke camping/riviertje de prachtige foto,s hebt gemaakt.

  2. En weer prachtige foto’s met een leuk gezellig verhaal erbij. Ik lees het altijd met veel plezier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *