Kamperen en fotograferen in de Brabantse Biesbosch – deel 2

De eerste nacht is niet echt tegengevallen, maar ik heb ook wel eens beter geslapen. Gelukkig hielde de schapen zich rustig dus daar heb ik geen last van gehad. Wel ben ik al vroeg wakker, omdat het ook weer vroeg licht is. Een goed excuus om er dus maar gewoon uit te gaan en de auto te pakken. Ontbijten komt later wel.

Ik rij weer een rondje met de auto en spot nog een aantal plekken om met de kano er in te gaan, maar dat staat voor vanavond op de planning. Bij de Jantjesplaat stap ik uit en doe ik een rondje met de camera. Wat ik vooral zie zijn reigers, maar uiteindelijk kom ik een aantal visdiefjes tegen. Een hele uitdaging om die in vlucht op de foto te krijgen.

Blauwe reiger
Eén van de vele reigers

Uiteindelijk heb ik een foto waar ik best tevreden mee ben. Niet de meest standaardfoto, want het is high-key geworden. Na nog veel meer reigers loop ik weer terug naar de auto en ga terug naar de tent om te ontbijten.

Visdief in duikvlucht, Brabantse Biesbosch
Visdief in duikvlucht

’s Middags is het licht te hard en is het eigenlijk ook te warm om op pad te gaan dus lees ik op m’n gemakje een tijdschrift, luister wat muziek totdat ik merk dat m’n ogen dicht vallen. Ik hoef nergens naar toe dus ik besluit mezelf een powernap te gunnen.

Na mijn powernapje is het tijd om eten klaar te maken. Ik eet wat vroeger op de avond, zodat ik alle tijd heb om de kano op mijn gemak op te pompen en het water op te gaan. Gelukkig ben ik zo slim (niet dus) om de kano met de bijgeleverde pomp op te blazen i.p.v. met de elektrische pomp die gewoon in de kofferbak ligt. Het is warm dus het zweet staat op m’n voorhoofd, maar ik kan eindelijk het water op!

Het is prachtig! Dode bomen die uit het water steken, grote groenen bomen daar tussen en verschillende watervogels die voor me uitzwemmen. Ook zijn er genoeg beversporen te zien, maar tot nu toe kan ik ze nog niet spotten.

Het is zo mooi dat ik stiekem vergeet om af en toe een foto te maken. Geen ramp, want om je heen kijken is net zo belangrijk en net zo fijn natuurlijk. Maar dan op de terugweg… Jawel, de bever! Ik hang bijna dubbelgevouwen voorover op de kano om foto’s te maken. De bever is totaal niet van me onder de indruk en zwemt op het gemakje voorbij en duikt even later onder. Wat een heerlijk moment!

De kano laat ik weer leeg lopen, opvouwen doe ik van de week thuis weer wel. Ik rij terug naar de tent, lees nog een tijdschrift en kruip uiteindelijk weer de tent in. De volgende dag moet ik al weer opruimen en richting huis, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *