Fotografieplannen 2024

De feestdagen zitten er weer op en het nieuwe jaar 2024 is aangebroken. Ik wens jou als lezer dan ook een mooi, liefdevol en gezond 2024 toe. En niet te vergen: een mooi (wat minder stormachtig) fotografiejaar! Een nieuw jaar brengt ook plannen met zich mee. In deze blog vertel ik je dan ook over mijn fotografieplannen voor komend jaar.

Drijfhut
De laatste maanden van 2023 ben ik druk bezig geweest met het maken van een drijfhut om zo vanuit het water diverse watervogels te kunnen fotograferen. In een latere blog zal ik je meer vertellen over hoe de hut gemaakt is. Het waadpak en de waadschoenen liggen ook al klaar. Het wachten is nu op wat minder wind, zodat het water rustig is en er mooie weerspiegelingen kunnen ontstaan. Zoals je kunt lezen, heb ik het in mijn hoofd heel leuk en mooi bedacht. Nu is de vraag of het daadwerkelijk in de praktijk gaat lukken, maar hier hou ik je uiteraard van op de hoogte!

Camouflagetent
Afgelopen jaar kocht ik ook een camouflagetent, maar door het onstuimige weer heb ik deze nog niet goed kunnen gebruiken. Het is de bedoeling om de tent in 2024 meer te gebruiken, zodat ik niet per se dichter naar de dieren toe hoef maar de dieren juist naar mij toe komen. Een stuk relaxter voor de dieren en ik kan mijn prime-lens beter gaan gebruiken.

Of het lukt om de tent in mijn eigen omgeving te gaan gebruiken is de vraag, gezien Zuid-Holland heel dichtbevolkt is en er al snel een fiets- of wandelpad naast je plekje loopt. Lukt het hier niet dan gaat het vast lukken in andere regio’s tijdens één van kampeertripjes.

Vogelfotografie in de tuin
Nu kan ik me zo voorstellen dat dit totaal niet spannend klinkt, maar door een eigen setting te bouwen leer je juist nog meer over het licht op een bepaalde locatie, maar ook wat werkt voor bepaalde soorten. Daarnaast is het niet m’n bedoeling om alleen maar het standaard ‘vogel-op-stokje’ te fotograferen, maar juist de uitdaging te zoeken in actiefoto’s zoals vliegbeelden. Dit wil ik ook weer doen met de prime-lens dus wie weet komt de camouflagetent een tijdje in eigen tuin te staan.

Macrohoekje in eigen tuin
Afgelopen najaar hebben we in de tuin een plekje vrij gemaakt om een ‘macro-perkje’ van te maken. Half oktober – begin november zijn er in het ene deel diverse bloembollen gepoot die in het voorjaar uitkomen en goed zouden zijn voor bijen, hommels, vlinders etc.
Begin het voorjaar zal in het andere deel een zaaimengel gezaaid worden die in het voorjaar fijn zijn voor de insecten en in najaar voor de vogels die dan de zaden lekker kunnen oppeuzelen. Ook dit is allemaal weer helemaal leuk bedacht, maar of het gaat lukken zal moeten blijken.

Kanotochten
Begin 2023 riep ik heel hard dat ik in 2023 echt meer met de kano op pad zou gaan. Drie keer raden wat daarvan terecht is gekomen… Juist, helemaal niks! Als ik 5x met de kano op pad ben geweest, doe ik een grote mond open. Ik ga het nu dus weer zeggen: in 2024 wil ik vaker met de kano op pad!

Kampeertripjes
Afgelopen jaar ben ik met regelmaat gaan kamperen. Iets waarvan in niet had gedacht dat zo leuk te vinden, maar de rust die het brengt en even lekker simpel ‘back to basic’ bevalt me prima. Ook komend jaar zullen er dus een aantal kampeertripjes op de planning staan, waaronder uiteraard weer naar de Veluwe maar dit jaar wil ik ook graag naar Drenthe.

De Veluwe is sowieso één van mijn favoriete plekjes. In Drenthe ben ik vlak na Barry zijn overlijden geweest tijdens een toffe foto-3-daagse, maar het is daar in de omgeving zo mooi dat drie dagen eigenlijk veel te kort is. Een mooi excuus dus om er met de tent naar toe te gaan en de omgeving verder te gaan ontdekken.

Genoeg plannen dus en dan heb ik het nog niet eens gehad over de workshops en fotowandelingen die gepland staan, want ook die gaan gewoon door. Ook super leuk om te doen en vaak ook prima te combineren met een kampeertripje. Ook daar kijk ik dus enorm naar uit.

Tsja, en als laatste natuurlijk het allerbelangrijkste: hard werken, maar nog harder genieten zoals Barry altijd deed. En natuurlijk met zijn lijflied in mijn achterhoofd: ‘laat de zon in je hart’ ❤️☀️

Dat 2024 op alle gebieden een mooi jaar mag worden!

5 reacties

  1. Hoi Rosalie, wat gaaf zeg die plannen die je hebt uitgebroed. Hopelijk gaat het allemaal goedkomen, en gezondheid voorop. Groet Anja

  2. Hé Rosalie,
    Wat een leuke blog! Leest ook lekker vlot.
    Gaaf hoor al die plannen. Al gaat er maar een deel ervan door is dat toch geweldig.
    Op naar een fraai fotografie jaar met mooie uitdagingen om op de gevoelige plaat te zetten! Groeten!

  3. Pingback:Vogelfotografie in eigen tuin – Deel 1 – Rosalie van der Bok Fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *