Macrofotografie – het serieuze werk

Al een hele tijd trekt macrofotografie me wel degelijk, maar dan wel waarin de kleine dierenwereld vastgelegd kan worden. Alleen bloemetjes, druppeltjes etc. vind ik vaak mooi bij anderen, maar voor mezelf is dat het net niet. Ik wil dus wel echt vlindertjes, rupsen, lieveheersbeestjes, libellen etc. fotograferen. Maar ja… Waar te beginnen?

Vroeg, vroeger, vroegst

Aangezien ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen, besluit ik me in te schrijven voor een macrofotografie workshop van Judith Borremans. Als ik de mail krijg met daarin het tijdstip waarop we moeten verzamelen, moet ik even slikken… 05.15 uur verzamelen in de Dordrechtse Biesbosch. Ik moet een uur rijden dus reken maar uit…

Gelukkig is het een prachtige ochtend! Eerst wat bewolking en wat grondmist en pas wat later komt het zonnetje langzaam door. We zijn met een klein groepje en Judith legt eerst het één en ander uit over macrofotografie waarna ze ons snel aan de slag wil laten gaan i.v.m. het mooie licht. Tijd voor het serieuze werk!

Allemaal leuk, maar de beestjes moeten eerst nog gevonden worden. Judith vind al snel een vlindertje dus weet ik een beetje waar ik op moet letten, maar wat zijn ze belachelijk klein! Nog geen vijf minuten later vind ik zowaar zo’n ieniemienie vlindertje en ik ben helemaal trots op mezelf haha.

Icarusblauwtje

Eerst fotograferen met tegenlicht en daarna naar de andere kant om aan de slag te gaan met reflectieschermpjes voor de schaduw etc. Wat komt er veel bij kijken zeg, maar wel leuk! Helemaal in mijn eigen wereldje even los komen van alles wat er privé speelt.

De kers op de taart

Al best tevreden met mijn resultaten lopen we langzaam terug naar de auto, totdat Judith opeens heel enthousiast roept dat ze de Koninginnepage ziet. En eerlijk is eerlijk, voor een macrofotograaf die graag vlinders e.d. fotografeert is dat toch wel één van de vlinders die op het verlanglijstje staat.

Koninginnepage

Alles wordt weer uit de tassen gehaald en met z’n zessen zitten we om de Koninginnepage heen. Wat een prachtige vlinder! Gelukkig blijft ie lang genoeg rustig zitten, zodat iedereen de vlinder van alle kanten op de foto kan zetten. De kers op de taart!

Moe (want jeetje, wat was het belachelijk vroeg), maar voldaan naar huis. Veel geleerd en enthousiast (mede door het aanstekelijke enthousiasme van Judith) om er thuis lekker mee verder te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *