Over mij

Hoi, ik ben Rosalie!

Van jongs af aan ben ik altijd met fotografie bezig geweest en ben ik veel buiten te vinden, maar sport stond altijd op nummer 1.

Na een blessure en blijvende beschadiging aan mijn rug kwam er weer tijd om de camera op te pakken en te gaan fotograferen.

Toen in 2020 Covid-19 om de hoek kwam kijken en je alleen nog maar naar buiten mocht, is de liefde voor natuurfotografie ontstaan. Ik specialiseerde me in wildlife- en vogelfotografie, kocht de benodigde cameragear en zo liep mijn hobby langzaam uit de hand.

Na het ernstige ongeluk van mijn broertje Barry in september 2021 en zijn overlijden in juni 2023 ten gevolge van het ongeluk, ben ik mij nog meer gaan professionaliseren. Inmiddels ben ik bijna dagelijks in de natuur te vinden, mag ik regelmatig exposeren en geef ik inmiddels ook workshops.

Alles wat ik doe, doe ik in de geest van Barry. Hard werken, maar nog harder genieten en denken in oplossingen.

Later is nu. Jaag je dromen nu achterna en geniet van van het leven!

Drie belangrijke punten

Respect voor de natuur

Respect voor de natuur zal bij Rosalie van der Bok Fotografie altijd voorop staan. Of ik nu zelf op pad ga of mensen meeneem tijdens een workshop; er zal altijd respect zijn voor de natuur en haar inwoners.

We blijven op de paden, hoe verleidelijk het soms ook is om er even vanaf te gaan.
We houden gepaste afstand en houden ons rustig om verstoring te voorkomen en nemen onze rommel mee terug naar huis.

Plezier en ontspanning

Wanneer je mee gaat met een workshop begeleidt door Rosalie van der Bok Fotografie zal er naast nadruk op fotografie ook nadruk liggen op plezier hebben en ontspanning.

Een mooie foto is fantastisch om te maken, maar het zien met eigen ogen, het ruiken met eigen neus, het horen met eigen oren en de totale natuurbeleving, zijn net zo belangrijk. Sterker nog: misschien nog wel veel belangrijker dan dat perfecte plaatje.

Passie

Mijn passie voor natuur en alle mooie inwoners (groot en klein) die de natuur te bieden heeft, hoop ik via mijn foto’s en tijdens één van mijn workshops over te brengen op andere mensen.

De natuur heeft het behoorlijk moeilijk en kan een goede steun in de rug gebruiken. Door o.a. kennis van de natuur over te brengen op andere mensen, hoop ik dat andere mensen ook enthousiast worden en wat liever voor de natuur zullen zijn.