Lange sluitertijden in Zeeland

Nou goed, daar ging ik dan. Zondagmiddag op pad met een workshop van Dutch Photo Academy onder leiding van Ellen van den Doel. Aan de slag met lange sluitertijden. Iets wat voor mij totaal onbekend is. Een mooie uitdaging dus om mee aan de slag te gaan!

Bij aankomst ben ik de laatste; het zal weer eens niet. Gelukkig wel netjes op tijd, maar op de nipper door het drukke vrachtverkeer op de weg. We starten bij de Zeelandbrug en Ellen geeft een hele uitleg over lange sluitertijden, de filters die je er voor nodig hebt en alle cijfertjes en berekeningen die daarbij komen kijken. Het duizelt me allemaal behoorlijk, maar we gaan het zien in de praktijk.

Met wat hulp van een mede cursist en van Ellen kom ik er al snel in en begrijp ik het allemaal wat beter. Door te proberen, ontdek ik wat wel lukt en wat niet en wat ik wel of niet tof vindt.

Zeelandbrug – omgezet in zwart-wit

Door naar stop 2. De uitdaging is om nu meerdere filters achter elkaar te zetten, zodat je een sluitertijd langer dan 30 seconden kan bewerkstelligen. Hierbij blijkt maar weer dat rekenen/wiskunde nooit mijn sterkste punt geweest zijn (heb ook niet altijd even goed opgelet…). Ik kom er wel uit, maar trial and error werkt voor mij toch simpelweg beter. Ieder z’n manier zullen we dan maar zeggen…

De laatste stop is op de Brouwersdam. Waar we in de middag nog behoorlijk wat zon hadden, komen er nu redelijk dreigende luchten op ons af en waai ik bijna uit m’n onderbroek. Allemaal geen probleem, want dit maakt in mijn ogen de beleving alleen maar leuker!

Het wordt natuurlijk wel wat donkerder dus er kunnen weer wat minder filters op. Dit in combinatie met trial and error, maakt dat ik het heerlijk vind om te doen. Harde wind in je gezicht, zout op je lippen, maar wel leuke beelden schieten!

De filters zijn inmiddels aangeschaft, zodat ik zelf op pad kan en lekker kan ‘prollen’. Al met al een hele toffe workshop en zeker een aanrader! Het fijne is ook dat je filters kunt gebruiken van Ellen als je deze nog niet hebt. Zo kun je uitzoeken of het wat voor je is, zonder direct een hele grote uitgave te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *