Workshop vogelfotografie. Of eekhoorns?

Al een aantal keer hebben Hans en ik een vogelfotografiehut gehuurd. Dit zijn speciale hutten gemaakt voor vogelfotografie. Zo is er vaak een poeltje waar de vogels uit kunnen drinken en in kunnen badderen en staan er verschillende takken opgesteld in een mooie setting. Om nog meer uit onze foto’s halen, hebben we een tijd geleden een workshop ‘vogelfotografie’ gevolgd in één van de hutten van Glenn Vermeersch*.

Deze hut lag in de tuin van Glenn. Een fijne tuin en stiekem waren we wel een beetje jaloers op zo’n hut in de tuin. Na de uitleg van Glenn legt hij wat voer neer rondom de poel en dan kan het fotograferen pas echt beginnen.

Al snel duiken de eerste vogels op, waaronder koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes, maar ook de winterkoning, ekster en kuifmees. Uit ervaring weet ik dat de kleine vogeltjes behoorlijk snel zijn, maar de kuifmees… Die is echt amper bij te houden! Na flink wat mislukte pogingen lukt het dan toch!

Soms is het even wat stiller met de vogeltjes, maar dat wordt goed gemaakt door andere leuke wezentjes die in het bos leven; de eekhoorn! Ik dacht dat de kuifmees snel was, maar de eekhoorns lijken nog veel sneller!

Gelukkig raken de eekhoorns langzaam op hun gemak. Uiteindelijk zijn ze zo op hun gemak, dat ze de nootjes voor hut oppeuzelen en soms even een slokje water uit de poel komen drinken. Wat een ontzettend leuke diertjes zijn dit!

Tijdens de lunch gaat Glenn naar binnen om onze eerste foto’s te bewerken, terwijl wij nog lekker door mogen gaan met fotograferen. Rond 15.00 uur is Glenn weer terug en zit het er voor ons ook op. We hebben een ontzettend leuke dag gehad met nuttige tips en nog belangrijker: mooie foto’s van vogels en van de eekhoorns.

*Glenn biedt verschillende hutten voor vogelfotografie. De settingen en doelsoorten verschillen per hut. Het wil natuurlijk niet zeggen dat alle doelsoorten daadwerkelijk aanwezig zijn. Het is en blijft natuur.
Mocht je op je gemak eens vogelfotografie uit willen proberen, raad ik je zeker aan om eens een hut van Glenn te huren. https://glennvermeersch.be/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *