Op de kop boven de kerkgracht voor eendenkuikens

Voorjaar 2021. Al een paar dagen had ik ze zien zwemmen in de kerkgracht; jonge eendjes! Die moest ik natuurlijk wel op de foto zien te krijgen. Naast dat de lente 茅茅n van mijn favoriete seizoenen is vanwege het groeien en bloeien van de natuur, is dat het ook vanwege alle jonge dieren die ter wereld komen. En laten we eerlijk zijn; iedereen wordt verliefd op schattige, jonge, pluizige beestjes.

De lente is begonnen! De jonge eendjes zijn er weer!

Op pad met de camera dus naar de kerkgracht samen met moeders, want ook zij vind de pulletjes ontzettend leuk. Op het gras lukt het niet om ze er op te zetten dus tijd voor plan B: vanaf de hoge, stenen kant. Maar ja… Ik wilde ze natuurlijk wel op ooghoogte zien te fotograferen.

Opeens roept mijn moeder: Jaaa, daar rechts komt een gele aanzwemmen! Ik ga snel op mijn buik liggen, hang mijn armen met camera en lens net boven het water en begin te schieten in de hoop dat er een leuk plaatje tussen zit.

Pulletje gefotografeerd in de kerkgracht in Dirksland (Goeree-Overflakkee).

Hang je dan dus onderste boven bij de kerkgracht. Blij dat er verder geen mensen voorbij kwamen! Die hadden me vast vierkant uitgelachen (al had ik daar dan weer lak aan gehad). Bij thuiskomst direct uitzoeken en jawel, er zitten een paar leuke shots tussen! Was het toch de moeite waard om op de kop boven de kerkgracht te hangen met zweethandjes, omdat je de camera niet in het water wil laten vallen.

Ook dit jaar heb ik de pulletjes weer zien zwemmen in de kerkgracht dus ook deze week ga ik weer een poging doen!

Jong eendje gefotografeerd in low-key.

6 reacties

  1. Zo schattig, ik had t wel eens willen zien hoe je dat deed.馃槀

  2. Krijn Heerschap

    Leuke diertjes 馃槉 Soms als ze schrikken lijkt het alsof ze over hat water lopen !

  3. Het blijft echt een fantastisch mooie foto Rosalie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *